La segona edició de La Salle Challenge reforça les sinergies entre formació i empreses automobilístiques

Els alumnes de la Salle de Cicles Formatius de la branca de mecànica participen en el campionat per demostrar la seva expertesa i aptituds en el sector.


La Salle La Seu d’Urgell ha acollit la segona edició del Challenge els dies 25 i 26 d’abril. L’escola alturgellenca ha fet d’amfitriona als alumnes de Mollerussa i de Barceloneta, en un concurs en el qual han participat els estudiants dels Cicles Formatius de Grau Mitjà d’Electromecànica de Vehicles Automòbils i de Grau Superior d’Automoció i on competien en diferents proves pràctiques relacionades amb la reparació i el manteniment dels vehicles. Així doncs, l’alumnat ha posat en pràctica competències i habilitats en un context similar al del sector professional.


Les proves que s’han organitzat durant els dos dies han consistit en reparació de carrosseria i reptes d’electromecànica. L’alumnat, organitzat en equips de treball, tenia un temps definit per dur a terme diferents tasques: muntar una corretja de distribució, diagnosticar un vehicle mitjançant una màquina de diagnosi KTS, reparar el cop d’una atleta i realitzar-ne un pintat bicapa.


Els guanyadors del Challenge han estat, en primer lloc, Jan Vilella, Raul Alves i Jana Sanchez (La Salle La Seu), en segona posició Marc Greoles, Albert Puig i Karim Boulahdaraj (La Salle Mollerussa) i, en tercer lloc, Adberazak Azzi, Marc Llop i Sergi Valles (La Salle Mollerussa).


Empreses, docents i alumnat han valorat l’experiència satisfactòriament, ja que afavoreix una educació pràctica que els qualifica per desenvolupar-se i preparar-se professionalment per accedir al món laboral. Alhora que és un campionat que potencia les sinergies entre les escoles de formació i les empreses del sector de l’automoció i la mecànica.


El concurs s’ha pogut realitzar gràcies al patrocini i col·laboració d’entitats automobilístiques del territori de l’Alt Urgell i d’Andorra, que acullen estudiants en pràctiques i participen de forma activa en la formació de l’alumnat com: Top Moto Andorra, Pyrénées Andorra, Europauto, Glasurit, AD Masanés, Rodi Motor Services, Antoni Miquel, Pirineu Automoció i Greentek.


La Seu d’Urgell, 26 d’abril del 2024

CreaEscola Quality Certificate for Education Website