Benvinguts al web de
La Salle La Seu d'Urgell

Us presentem la nostra Escola, amb més de 100 anys d’història, un centre que acull, any rere any, una gran família que formem tota la Comunitat Educativa.
Les Obres Educatives La Salle reben el seu nom de Sant Joan Baptista de La Salle, el qual, fa més de 300 anys, es va associar amb uns mestres per mantenir escoles dedicades als infants pobres. Amb ells va fundar l’Institut dels Germans de les Escoles Cristianes, i fins al dia d’avui segueix vigent la seva obra, adaptant-les a les noves realitats i necessitats que la societat on vivim ens reclama.

Voldria donar la benvinguda a totes les famílies que confieu en totes les persones que formem l’equip docent i el personal d’administració i serveis de la Salle, per deixar-nos formar part de la vostra vida i d’un aspecte tan important en la vida i desenvolupament dels vostres fills i filles: la seva educació.

El nostre estil educatiu proposa l’educació a través d’uns valors propis de totes les escoles La Salle:

• Suscita la responsabilitat
• Desenvolupa la creativitat
• Estimula la convivència
• Promou la justícia
• Cultiva la interioritat
• Obre a la transcendència

Aquests valors serveixen de punt de partida per tirar endavant projectes educatius i de projecció personal, així com de treball en equip que ajuden i acompanyen als nens i nenes en aquest procés de formació integral que la nostra escola ofereix.

Situats en el centre d’una meravellosa ciutat com és la Seu d’Urgell, col·labora activament en la vida de la vil·la, participant i engegant projectes que ajuden a millorar la qualitat de vida dels urgellencs i urgellenques.

Tot l’equip docent del centre ens sentim orgullosos i agraïts de poder desenvolupar aquesta tasca tan important.

Sigueu benvinguts i benvingudes!

Anna Sansa

Directora

Qui som

La Salle la Seu d’Urgell som una escola centenària al nostre municipi. Tenim com a objectiu principal estimular els alumnes perquè adoptin una actitud positiva, lliure i decidida davant de la vida, a través de la promoció dels valors del nostre Caràcter Propi. Així, doncs, fem palesa la nostra voluntat de millorar la societat a través de l’educació.

La Salle La Seu d’Urgell forma part d’una gran institució que té 25 centres educatius a Catalunya i està present a 80 països de tot el món. A la Seu d’Urgell hi és des de l’any 1904, quan els Germans van obrir el centre.

Les escoles lasal·lianes evolucionen conjuntament amb la societat i estan el dia de les últimes innovacions pedagògiques, procurant donar resposta a les necessitats individuals de cada alumne/a, per tal d’ajudar-los a esdevenir persones felices, lliures i socialment compromeses.

El Col·legi La Salle La Seu d'Urgell

El 23 de maig de 1904, els Germans de La Salle, que ja s’havien estès per França, Itàlia, Canadà altres països van arribar a la nostra ciutat, La Seu d’Urgell, per obrir un centre educatiu amb el mateix esperit que La Salle va voler per a la seva obra: esperit de fe i de zel, que es concreta, per part dels Germans, en la consagració a Déu i en el lliurament de tota la seva persona al món educatiu i per part dels educadors seglars i col·laboradors, en l’assumpció dels tres gran valors que defineixen el nostre Institut: Fe, Servei i Solidaritat.

Arriben els germans

El 23 de maig de 1904, els Germans de La Salle, que ja s’havien estès per França, Itàlia, Canadà altres països van arribar a la nostra ciutat, La Seu d’Urgell, per obrir un centre educatiu amb el mateix esperit que La Salle va voler per a la seva obra: esperit de fe i de zel, que es concreta, per part dels Germans, en la consagració a Déu i en el lliurament de tota la seva persona al món educatiu i per part dels educadors seglars i col·laboradors, en l’assumpció dels tres gran valors que defineixen el nostre Institut: Fe, Servei i Solidaritat.

L’oferta de La Salle

L’oferta educativa de la Salle de la Seu d’Urgell va arribar a les famílies de la comarca a través de la integració en el centre de l’internat que va començar el curs 1946-1947 i que va arribar al seu punt àlgid els anys seixanta.

El nou edifici

Després de passar l’escola per dos edificis provisionals i davant del creixement de l’alumnat, el col·legi s’ubicà de manera estable en el carrer sant Ermengol i sota l’advocació d’aquest sant medieval urgellenc. L’actual edifici es va començar a construir al 1960 i actualment es coneix amb el nom de “Col·legi La Salle”.

Noves necessitats educatives

Els primers ensenyaments que va impartir el col·legi, com era tradicional en les escoles lasal·lianes, foren l’ensenyament primari i comercial; posteriorment i segons les necessitats educatives de la ciutat i de la seva comarca, es van incorporar d’altres: la Formació Professional (1968), el Batxillerat Superior (1969), el BUP(1977) sota el nom de “Santa Maria d’Urgell” que integrava l’alumnat de La Salle i del Col·legi de la Companyia de Maria i el Parvulari (1985).

L’APA

La col·laboració de les famílies amb el col·legi es va formalitzar d’una manera oficial amb la creació de l’entitat Associació de Pares d’alumnes (APA) el 1973.

Una educació per a tothom

La possibilitat de les famílies de poder educar en el centre a tots el seus fills, sense diferenciació de sexe, es va iniciar el curs 80-81.

Avui

Actualment el centre imparteix el següents nivells: Educació Infantil (0-6 anys), Educació Primària (6-12 anys) ESO (12-16 anys) i cicles formatius de Grau Mitjà i Grau Superior (a partir del 16 anys). El nombre de l’alumnat és d’uns 840. Tots els nivells estan concertats menys el primer cicle d’educació Infantil que està subvencionat.

La Comunitat Educativa està integrada per una Comunitat de Germans, El Claustre del professorat, les Persones d’Administració i Serveis, Monitors i AMPA.

Comunitat educativa

Actualment, la comunitat educativa de La Salle La Seu d’Urgell està formada per una gran família que compartim uns valors que es viuen dia rere dia a l’escola i que són transmesos al nostre alumnat.

 Els germans de La Salle
Que han convertit aquestes parets en casa seva i transmeten aquesta sensació de caliu a tots els que hi convivim.
El conjunt del professorat

Des de Llar d'Infants fins a Cicles Formatius de Grau Superior, és un gran equip humà que educa els infants i joves en coneixements i valors. A més, està en constant formació sobre les últimes innovacions pedagògiques.

PAS –Personal d’Administració i Serveis
Sempre disposat a ajudar i fer més fàcil el dia a dia.
Els pares i mares dels nostres alumnes
Que han fet confiança en la institució i són una peça clau dins d’aquest gran engranatge que és l’escola.

Residència d'estudiants

Viu la vida universitària! La residència d'estudiants de La Salle La Seu està en una situació privilegiada a 5 minuts caminant del cèntre històric de La Seu d’Urgell i molt a prop dels espectaculars paratges naturals de l’alta muntanya del Pirineu.​ Un espai dissenyat especialment per acollir als amants dels espais naturals i dels esports.

Millora continua

El procediment per aconseguir els diversos certificats de Qualitat van iniciar-se l'any 2006.

Des del desembre de 2010, moment en el qual vam rebre el certificat ISO 9001, la nostra escola no ha deixat de treballar en clau de Qualitat. Aquest primer certificat de Qualitat (0485/12) va emetre's el 2013 i va caducar el 2016.
El 8 de setembre de 2014 vam tornar a renovar el certificat de qualitat R4 - 466/12 ISO 9001 amb l’equip d’auditors de l’organització d’auditoria externa EDUQATIA, experts en gestió educativa. 

La Qualitat és una manera de treballar que compartim totes les escoles La Salle i que ens porta a buscar la millora contínua dels nostres processos, del nostre dia a dia. Per tal d'aconseguir-ho, revisem i avaluem constantment la nostra tasca educativa, duent a terme auditories internes anualment i externes més esporàdicament, amb l’objectiu d’oferir un ensenyament de qualitat compromès amb la millora contínua, on el centre fonamental és l’alumnat.  

Promovem una reflexió permanent sobre la nostra proposta educativa i sobre tota la comunitat educativa. Mitjançant aquesta avaluació, recollim la informació concreta sobre la dinàmica de l’escola, els processos desenvolupats, els resultats i sobre altres aspectes educatius que són importants per dur a terme la nostra tasca. 

La Salle a tot el món

L’ARLEP és l’associació que agrupa La Salle d’Andalusia, Bilbao, Catalunya, Madrid, València- Palma i Valladolid. En total, la xarxa està formada per més d’un centenar de centres d’Espanya i també de Portugal.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website